Kalbėdama tiesiogiai transliuojamoje spaudos konferencijoje, Retno Marsudi sakė, kad draudimas galios nuo sausio 1 iki 14 d.

Šiuo laikotarpiu į šalį galės atvykti tik Indonezijos pilietybę turintys asmenys, išimtis bus taikoma tik užsienio pareigūnams, turintiems bent ministro statusą. Tačiau net ir jie į šalį galės patekti tik laikydamiesi griežto sveikatos protokolo, sakė ministrė.

Užsieniečiai į Indoneziją dar gali patekti iki ketvirtadienio, tačiau tik parodę neigiamą RT-PGR koronaviruso testo rezultatą, atliktą likus dviem dienoms iki išvykimo.

„Po atvykimo į Indoneziją jų (užsieniečių) bus pareikalauta pasidaryti dar vieną RT-PGR testą ir jei rezultatas bus neigiamas, jie po atvykimo privalės penkias dienas izoliuotis“, – sakė R. Marsudi.

Užsieniečiai po saviizoliacijos turės pasidaryti pakartotinį testą ir jei jo rezultatas bus neigiamas, jiems bus leidžiama tęsti kelionę. Tokia pati tvarka bus taikoma į šalį atvykstantiems Indonezijos piliečiams.

Apie naująjį draudimą paskelbta tądien, kai šalyje buvo patvirtinti 5 854 nauji koronaviruso atvejai, bendrą jų skaičių padidinę iki 719 219. Iš viso nuo ligos šalyje mirė 21 452 pacientai, įskaitant 215 žmonių, mirusių per praėjusią parą.

Beveik visa Javos sala pagal paveiktumą yra laikoma raudonąja zona, o sveikatos darbuotojai yra perspėję, kad ligoninėse mažėja lovų infekuotiems pacientams gydyti, bei įspėję dėl galimo naujų atvejų šuolio po metų pabaigos švenčių.