Sprendimas iškelti sostinę iš megapolio Džakartos buvo priimtas prieš maždaug dvi savaites, kai prezidentas Joko Widodo pritarė ne vienerius metus svarstytam planui.

Vyriausybė baigia tyrimus ir dar šiais metais turėtų apsispręsti dėl naujosios sostinės, o 2021 metais pradėti įgyvendinti šį projektą, sakė ministras Bambangas Brodjonegoro.

„Deriname veiksmus, kad būtų užbaigti tyrimai ir kad dar šįmet galėtume nuspręsti, kur perkelti sostinę. Šis procesas ir statybos galėtų prasidėti po vienerių ar dvejų metų“, – kalbėjo jis.

„Taigi, tikimės, kad 2024 metais naujoji sostinė bus pasirengusi tapti nauju vyriausybės centru“, – pridūrė ministras.

Džakartoje ir jos miestuose palydovuose gyvena apie 30 mln. žmonių. Džakarta reguliariai pripažįstama vienu iš labiausiai transporto spūsčių varginamų miestų pasaulyje.

Per intensyviai siurbiant požeminį vandenį miestas tapo vienu sparčiausiai grimztančių pasaulyje, todėl Džakartoje kasmet kyla potvynių.

Anksčiau šį mėnesį prezidentas J. Widodo aplankė Rytų ir Centrinio Kalimantano provincijas Borneo saloje apžiūrėti naujai sostinei siūlomų vietų.

B. Brodjonegoro sakė, kad vienintelės teritorijos naujai sostinei yra „šios dvi vietos, kurias anksčiau aplankėme“.

Džakarta, esanti daugiausiai gyventojų turinčioje šalies saloje Javoje, išliks valstybės finansų centras, nurodė vyriausybė.