65-erių Pavelo Antovo kūnas buvo rastas kraujo klane prie savo apartamentų rytinėje Odišos valstijoje, kur jis atostogavo su trimis kitais Rusijos piliečiais.

Jis mirė praėjus dviem dienoms po to, kai tame pačiame viešbutyje be sąmonės buvo rastas rastas kitas keliautojų grupės narys, Vladimiras Bidenovas, kurį, matyt, ištiko širdies smūgis ir kurio nepavyko atgaivinti.

Policija teigė, kad peržiūri vaizdo kamerų įrašus, apklausia viešbučio darbuotojus ir laukia išsamių skrodimo ataskaitų, tačiau kol kas nėra jokių nesąžiningų veiksmų požymių.

„Tikrinamos visos įmanomos versijos, susijusios su dviejų Rusijos piliečių mirtimi“, – naujienų agentūrai AFP sakė regiono policijos viršininkas Rajeshas Panditas (Radžešas Panditas).

Jis teigė, kad V. Bidenovo širdies smūgį greičiausiai sukėlė girtavimas ir galimas narkotikų perdozavimas.

„Kol kas atrodo, kad P. Antovas netyčia iškrito iš viešbučio terasos“, – pridūrė jis.

„Jis tikriausiai buvo sutrikęs dėl savo draugo mirties, nuėjo į viešbučio terasą, greičiausiai iš jos iškrito ir mirė“, – aiškino jis.

Pareigūnas teigė, kad P. Antovas ir jo draugai į valstiją atvyko gruodžio viduryje, aplankė kelias vietas, o praėjusios savaitės pradžioje atvyko į viešbutį Rajagadoje.

Taip pat buvo apklausti du vietiniai kelionių agentai, lydėję grupę, ir kiti du rusai, keliavę su P. Antovu bei V. Bidenovu.

P. Antovas nuo 2018 metų buvo 150 km į rytus nuo Maskvos esančios Vladimiro srities regioninio parlamento narys, atstovaujantis prezidento Vladimiro Putino partijai „Vieningoji Rusija“.

Prieš ateidamas į politiką jis įkūrė maisto perdirbimo įmonę „Vladimirskij Standart“, o 2019 metais Rusijoje leidžiamas žurnalas „Forbes“ jį pripažino turtingiausiu tarp visų šalies parlamentarų ir aukšto rango pareigūnų.

Birželį Rusijos žiniasklaida paskelbė P. Antovui priskiriamą „WhatsApp“ žinutę, kurioje teigiama, kad Ukrainos apšaudymas raketomis buvo terorizmas.

P. Antovas Rusijos socialiniame tinkle VK paneigė rašęs šią žinutę ir tvirtino, kad palaiko Rusijos „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje, kaip Kremliaus pareigūnai vadina vasarį pradėtą invaziją į kaimyninę šalį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją