Tai pirmasis atvejis, kai dėl įtariamo balsų pirkimo atšaukiamas balsavimas nacionaliniuose rinkimuose, nurodė pareigūnai.

Praėjusį ketvirtadienį Indijoje prasidėjo keliais etapais vykstantys rinkimai. Prie balsadėžių rinkėjai vėl eis ketvirtadienį.

Tačiau pietrytinės Tamil Nadu valstijos Veloro apygardos rinkėjai negalės pareikšti savo valios, Indijos rinkimų komisijai nusprendus, jog esama pagrįstų nuogąstavimų dėl „sistemingų užmačių paveikti rinkėjus“.

Sprendimą atšaukti balsavimą Komisija priėmė po to, kai pareigūnai iš vieno kandidato konfiskavo daugiau kaip 110 mln. rupijų.

Antradienį vėlai vakare Komisija paskelbė, kad Velore nebėra palankių sąlygų „laisviems ir etiškiems“ rinkimams surengti.

Kol kas naujo balsavimo šioje apygardoje data nepaskirta.

Ketvirtadienį, per antrąjį rinkimų etapą, balsavimas vyks beveik 100 apygardų 13-oje valstijų. Iš viso balandžio 11 dieną prasidėjusiose rinkimuose numatyti septyni etapai.

Beveik 900 mln. rinkėjų turi teisę atiduoti savo balsą šiuose rinkimuose, per kuriuos bus išrinkti 543 žemųjų parlamento rūmų nariai.

Balsavimo rezultatai turėtų būti paskelbti gegužės 23 dieną.

Artėjant rinkimams visoje Tamil Nadu valstijoje buvo gauta pranešimų apie bandymus pirkti balsus mainais į pinigus, alkoholį, elektroninius prietaisus ir netgi ožkas.

Nuo kovo 10-osios, kai buvo paskelbtos balsavimo datos, šioje valstijoje konfiskuota daugiau nei 1,3 mlrd. rupijų (16,5 mln. eurų) ir tona aukso, verta 3 mlrd. rupijų (38 mln. eurų).

Kai kuriuose šiaurės rytinės Tripuros valstijos rajonuose balsavimas buvo atidėtas penkioms dienoms dėl grėsmių saugumui. Užuot balsavę ketvirtadienį, rinkėjai ten savo balsus galės atiduoti balandžio 23 dieną.

Tuo tarpu šalies rytuose Bangladešo aktorius Ferdousas Ahmedas buvo priverstas palikti Indiją, kai buvo pranešta, kad jis agitavo už vieną opozicinės Kongreso partijos kandidatą.