Skrydis su 216 keleivių ir 16 įgulos narių antradienio vakarą buvo nukreiptas į Magadaną Rusijos rytinėje pakrantėje, daugiau kaip 5 900 km nuo Maskvos.

Dėl „ribotos infrastruktūros aplink atokų oro uostą“ keleiviai buvo apgyvendinti „laikinoje pastogėje“ mieste, sakoma „Air India“ pranešime.
„Mūsų perkeliamasis reisas AI195 iš Mumbajaus į Magadaną, Rusijoje, jau prasidėjo“, – sakoma „Air India“ pranešime, kuriame pažymima, kad pakaitinis lėktuvas turėtų atskristi ketvirtadienį 6.30 val. ryto (trečiadienį 19.30 val. Grinvičo laiku).

„Perkeliamąjį reisą vykdantis lėktuvas visus keleivius ir įgulos narius nugabens į San Fransiską“, – skelbiama jame.

Oro bendrovė nepateikė jokios informacijos apie tai, ar Magadane yra JAV piliečių, nes įtampa tarp Maskvos ir Vašingtono yra didelė, ypač dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Vašingtone žurnalistams kalbėdamas Valstybės departamento atstovo spaudai vyriausiasis pavaduotojas Vedantas Patelis sakė, kad JAV atidžiai stebi padėtį.

„Šiuo metu negaliu patvirtinti, kiek JAV piliečių buvo lėktuve, – sakė jis. – Tai buvo į Jungtines Valstijas skrendantis lėktuvas, todėl, žinoma, tikėtina, kad jame yra Amerikos piliečių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją