Nesmagaus incidento nuotraukos penktadienį mirga pirmuosiuose laikraščių puslapiuose. „The Times of India“ rašė, kad žemės ūkio ministras Radha Mohanas Singhas nusilengvino prie mokyklos sienos, „apsuptas savo apsaugininkų su automatais“. Laikraštis, kaip ir jo konkurentai, išspausdino neryškią nuotrauką, kurioje 67 metų ministras matomas stovintis prie sienos.

Nuotrauka buvo padaryta R. M. Singho apygardoje Biharo valstijoje, rašė „The Times of India“. Šalies interneto vartotojai greit pažėrė pašaipų ministrui ir jo valdančiajai partijai „Bharatiya Janata“ (BJP).

„Štai, šalies žemės ūkio ministras, sustiprinto saugumo sąlygomis atidarantis irigacijos schemą sausrų veikiamame regione“, – tviteryje paskelbusi ministro nuotraukas juokavo regiono politinė partija „Rashtriya Janata Dal“.

„Ministras taip pat įnešė indėlį į „misiją „Švari Indija“, – pridūrė partija.

„Švari Indija“ yra viena pagrindinių premjero Narendros Modi programų, kuria siekiama skatinti visuomenės higieną bei švarą, taip pat skatinti žmones naudotis viešaisiais tualetais.

„Nuostabu... Didžiuojamės turėdami tokį žemės ūkio ministrą kaip Radha Mohanas Singhas, kuris pats laisto žolę“, – tviteryje parašė Santoshas Bharadwajas.

Bet R.M.Singho giminaičiai kritikavo žiniasklaidą už minimų nuotraukų paskelbimą. „Šlapinimasis yra natūralus žmogaus biologinis poreikis, tad kam akcentuoti tokius dalykus ir kelti kontroversiją? Ar pisuarų yra visur?“ – laikraščiui „The Hindu“ sakė ministro žentas Sujitas Kumaras Singhas.

Pats ministras kol kas nekomentavo.