Povandeninis laivas, sveriantis 8 140 tonų, gali iššauti įvairaus nuotolio torpedas, taip pat kruizines raketas „Granat“ su branduolinėmis galvutėmis. Maskva šį laivą išnuomojo Indijai dešimties metų laikotarpiui.

„Akula II“ klasės laivas bus pirmasis Indijos povandeninis laivas su branduoliniais pajėgumais nuo 1991 metų, kai Indija pašalino iš rikiuotės paskutinį savo sovietų gamybos laivą.

„Mūsų įgulos išmoks plaukioti po vandeniu kelis mėnesius. Prieš tai joms teko plaukioti tik standartinias dyzeliniais–elektriniais povandeniniais laivais, kurie reguliariai turi iškilti į paviršių“, - naujienų agentūrai PTI sakė neįvardytas karinio jūrų laivyno šaltinis.

Indija šiuo metu jau baigia gaminti savo pačios „Arihat“ klasės atominį povandeninį laivą ir tikisi, kad „INS Chakra II“ padės kariškiams pasirengti jų pačių laivo eksploatacijai, kurios pradžia numatyta šiais metais.

Sutartį dėl rusų povandeninio laivo, kuris oficialiai žinomas kaip „Nerpa“, Indija pasirašė dar 2004 metais ir jį turėjo gauti 2009-aisiais.

Rusija Indijai tiekia 70 proc. jos karinės ginkluotės. Tačiau Delis yra nepatenkintas, kad Maskva vėluoja vykdyti jo karinius užsakymus, ir pastaraisiais metais dairėsi kitų tiekėjų, įskaitant Izraelį ir Jungtines Valstijas.

Naujus atominius povandeninius laivus įsigijo dar penkios šalys – Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Jungtinės Valstijos ir Rusija.