Tarp pacientų buvo ir 24 metų nėščia moteris, kuri gydėsi ligoninėje valstijos sostinėje Tiruvanantapurame.

Besilaukiančios moterys yra ypač pažeidžiamos ir gali perduoti šią uodų platinamą ligą savo naujagimiams. Zikos viruso infekcija mažyliams gali sukelti negrįžtamų pakitimų, įskaitant Guillaino-Barre'o sindromą – retą autoimuninę ligą.

Ketvirtadienį gauti minėtos moters teigiami tyrimo rezultatai, o penktadienį patvirtinta dar 13 užsikrėtimo atvejų, naujienų agentūrai AFP teigė valstybės sveikatos ministrė Veena George (Vina Džordž).

„Visi jie yra sveikatos priežiūros darbuotojai ir šiuo metu lieka prižiūrimi medikų, jų būklė stabili“, – teigė ji.

Pasak JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrų, Zikos virusą dažniausiai platina Aedes genties uodai, tačiau jis taip pat gali būti perduodamas lytinių santykių metu.

Pirmą kartą virusas buvo atrastas beždžionių organizmuose Ugandos Zikos miške 1947 metais, o pastaraisiais dešimtmečiais kilo viruso protrūkių visame pasaulyje.

Nuo šio viruso kol kas nėra vakcinų ar antivirusinių vaistų.

Tarp pasireiškiančių simptomų yra karščiavimas, odos bėrimas, konjunktyvitas ir raumenų bei sąnarių skausmai, tačiau mirtinų ligos atvejų reta.

Indijos pareigūnai teigė, kad užsikrėtusiai nėščiajai prieš patenkant į ligoninę, kur ji trečiadienį saugiai pagimdė, pasireiškė tokie simptomai kaip karščiavimas, galvos skausmas ir bėrimas.

Naujagimio viruso tyrimo atsakymas buvo neigiamas, pranešė ministras.

Sveikatos priežiūros pareigūnai buvo paskirti į teritoriją stebėti, ar nebus aptikta kitų Zikos viruso infekcijos atvejų, o ligų kontrolės tarnybos darbuotojai purškė chemikalus, kad sustabdytų uodų veisimąsi.

Indija Zikos viruso protrūkiai buvo fiksuoti ir 2017 bei 2018 metais. Tuo metu šimtus šios infekcijos atvejų buvo pranešta vakarinėse Gudžarato ir Radžastano bei centrinėje Madja Pradešo valstijose, tačiau Keraloje užfiksuoti atvejai yra pirmieji pastaruoju metu.

Keraloje šiuo metu fiksuojamas COVID-19 atvejų skaičiaus padidėjimas, o penktadienį čia užfiksuota daugiau nei 13 tūkst. koronavirusinės infekcijos atvejų – tai buvo didžiausias skaičius tarp visų Indijos valstijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)