Sukilimo malšinimo policija ir federalinės sukarintos pajėgos po vidurnakčio apsupo Šrynagaro Batamalu rajoną, gavusios pranešimą, kad viename iš gyvenamųjų namų slėpėsi ginkluoti kovotojai; su jais buvo apsikeista ugnimi.

Per kelias valandas trukusį susišaudymą buvo nukauti trys įtariami sukilėliai, kurie, kaip manoma, buvo vietos gyventojai, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė policija.

„Per susirėmimą taip pat mirė viena jauna moteris“, – naujienų agentūrą AFP informavo vienas policijos pareigūnas.

„Ta moteris pateko į kryžminę ugnį. Jos mirtis yra tragiška“, – žurnalistams sakė policijos generalinis direktorius Dilbaghas Singhas.

Per susišaudymą taip pat buvo sužeistas vienas sukarintų pajėgų narys, nurodė D. Singhas.

Pasklidus žiniai apie mirtis, šimtai vietos gyventojų išėjo į gatves ir pradėjo svaidyti akmenis į vyriausybės pajėgas, kurios atsakė ašarinėmis dujomis ir metaliniais šratais.

Minia skandavo tokius šūkius kaip „Tegyvuoja Pakistanas“ ir „Mes norime laisvės“, iš įvykio vietos pranešė vienas AFP fotografas.

Įsiplieskus tiems susirėmimams iškart nebuvo pranešta, kad kas nors nukentėtų.

Toje teritorijoje dažnai kyla kautynių tarp vyriausybės pajėgų ir sukilėlių, tačiau sostinėje jų pasitaiko retai.

Vėliausias toks incidentas įvyko birželį – tuomet per kautynes pačiame Šrynagaro centre žuvo trys vietos sukilėliai, o 15 namų buvo sunaikinti.

Šiemet per smurtą ginčijamoje teritorijoje, į kurią taip pat reiškia pretenzijas jos likusią dalį kontroliuojantis Pakistanas, žuvo mažiausiai 192 sukilėliai, 73 vyriausybės pajėgų nariai ir 47 civiliai.

Pastaraisiais mėnesiais Indija ir Pakistanas beveik kasdien apsikeičia ugnimi iš lengvųjų ginklų ir bombardavimu iš minosvaidžių palei ginčijamą sieną Kašmyre. Aukų yra abiejose pusėse – tiek tarp karių, tiek tarp civilių.