Kaip pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija, COVID-19 per pastarąsias 24 val. šalyje pareikalavo dar 3 754 gyvybių. Tai taip pat yra mažesnis skaičius, nes dvi dienas iš eilės mirdavo po 4 tūkst. infekuotų žmonių. Bendras COVID-19 aukų skaičius Indijoje šiuo metu siekia 246 116.

Naujos infekcijos bendrą šalyje patvirtintų susirgimų skaičių padidino iki daugiau kaip 22,6 mln. Oficialūs duomenys rodo, kad sekmadienį buvo ištirti 1 474 606 mėginiai – 400 tūkst. mažiau nei ankstesnėmis dienomis, kai buvo ištirta po daugiau kaip 1,8 mln. mėginių.

Medicinos ekspertai teigia, kad vienintelis būdas užbaigti sveikatos krizę Indijoje yra masinis skiepijimas, tačiau šalies skiepijimo kampanija pastaruoju metu pradėjo strigti.

Indijoje iki šiol suskiepyta beveik 180 mln. vakcinos dozių. Nepaisant to, kad nuo gegužės 1 d. gali skiepytis visi tai norintys padaryti suaugusieji, vakcinacijos tempas yra sulėtėjęs.

Pastarosiomis dienomis daugelis Indijos valstijų paskelbė apie įvedamus karantinus. Opozicijos lyderiai ragina premjerą Narendrą Modį paskelbti naujų suvaržymų ir nacionaliniu mastu.

Indiją, kuri laikoma antra labiausiai pandemijos paveikta šalimi pasaulyje, šiuo metu kausto antroji infekcijų banga. COVID-19 nuo pandemijos pradžios šalyje jau nusinešė beveik 3,3 mln. gyvybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)