„Naudodamiesi dronais aptikome šešis lavonus, o daugiau kaip 18 žmonių yra dingę“, – naujienų agentūrai AFP sakė Indijos nacionalinių reagavimo į nelaimes pajėgų (NDRF) atstovas Alokas Awasthy.

„Praėjusią naktį sugriuvus Tivarės užtvankai išsiuntėme dvi komandas ir ieškome gyvųjų“, – pridūrė A. Awasthy.

Be NDRF, įvykio vietoje Ratnagiryje, esančiame 275 km nuo Mumbajaus, dirba policijos komandos ir vyriausybės pareigūnai.

Antradienį viename valstijos sostinės Mumbajaus lūšnynų dėl liūčių sugriuvus sienai žuvo mažiausiai 22 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti. Liūtys yra praktiškai paralyžiavusios šį didmiestį, laikomą Indijos finansų sostine.

Netoli esančioje Punėje sugriuvus sienai žuvo šeši darbininkai. Valstijos Thanės rajone mokyklos sienai nugriuvus ant lūšnų žuvo trys žmonės.

Trečiadienį liūtys toliau skalbė 20 mln. gyventojų turintį Mumbajų, kur vanduo užliejo geležinkelio linijas ir privertė uždaryti pagrindinį oro uosto kilimo ir tūpimo taką.

Per musonų sezoną, kuris trunka nuo birželio iki rugsėjo ar spalio, Indijoje iškrinta didžioji dauguma metinių kritulių, kyla potvyniai ir padaroma kitokios žalos. Šiuo sezonu dažnai sugriūva prastai pastatytų ar nusidėvėjusių pastatų ir užtvankų.

Indijos meteorologijos tarnyba perspėjo, kad artimiausiomis dienomis kai kur Mumbajuje prognozuojamos „itin smarkios liūtys“.

Kaip nurodo privati orų stebėjimo agentūra „Skymet Weather“, šiam pakrantėje įsikūrusiam didmiesčiui gresia didelis potvynių pavojus, nes artimiausiomis dienomis laukiama daugiau kaip 200 mm kritulių.