„Nuo šio vidurnakčio visoje šalyje įsigalios karantinas, visiškas karantinas“, – sakė premjeras, kreipdamasis į tautą.

„Kad išsaugotume Indiją, išsaugotume kiekvieną jos pilietį, jus, jūsų šeimą,.. kiekvienoje gatvėje, kiekviename rajone įvedamas karantinas“, – kalbėjo N. Modi.

Indijoje užregistruotų COOVID-19 atvejų skaičius yra mažesnis nei kitose šalyse, bet pastarosiomis dienomis jis pašoko iki 519, įskaitant 10 mirties atvejų, nurodo vyriausybė.

Atskiros valstijos jau yra įvedusios virtinę karantino priemonių, įskaitant sienų uždarymą ir judėjimo suvaržymą, siekdamos užkirsti kelią staigiam užsikrėtimo atvejų daugėjimui ir trapios valstybinės sveikatos apsaugos sistemos griūčiai.

N. Modi perspėjo, kad indai turi laikytis karantino, jei nori sustabdyti mirtinai pavojingo viruso plitimą.

„Tai komendanto valanda... Turėsime už tai sumokėti ekonominę kainą, bet kad išgelbėtume kiekvieną šeimos narį, tai yra kiekvieno atsakomybė, didžiausias prioritetas“, – pabrėžė premjeras.

„Jei ši 21 diena nebus suvaldyta, šalis ir jūsų šeima žengs 21 metus atgal... Nesakau to kaip jūsų premjeras – sakau tai kaip jūsų tėvynainis, šeimos narys“, – pridūrė N. Modi.

Ši Pietų Azijos valstybė sekmadienį savaitei uždraudė atskristi visiems tarptautinių reisų lėktuvams, sustabdė vidaus skrydžius ir uždarė jūrų bei upių uostus.

Nacionalinė geležinkelių sistema „Indian Railways“ – viena didžiausių pasaulyje, kasdien aptarnaujanti daugiau kaip 20 mln. keleivių – sustabdė visas paslaugas, išskyrus priemiestinių ir prekinių traukinių eismą.