Komercinės vežėjos „SpiceJet“ vykdyto vidaus skrydžio keleiviai buvo saugiai evakuoti, pilotui netrukus po pakilimo pavykus saugiai grįžti į Patnos oro uostą.

„Orlaivis grįžo į Patnos oro uostą, kai vietos gyventojai [buvę ant žemės] pastebėjo ugnį kairiajame orlaivio sparne ir informavo oro uosto pareigūnus“, – žurnalistams teigė apygardos magistras Chandrashekharas Singhas.

„Visi 185 keleiviai buvo saugiai išlaipinti. Gaisro priežastis – techninis gedimas. Inžinierių komanda atlieka analizę", – pridūrė Ch. Singhas.

Viena keleivė žurnalistams teigė, kad lėktuve per pirmąsias 15 minučių po pakilimo buvo girdimas didelis triukšmas.

„Pilotas pranešė, kad iškilo kažkokia problema ir kad grįšime į Patną <...>. Buvo gana baisu“, – teigė tik savo vardą Pacificą (Pasifiką) nurodžiusi keleivė.

Gaisras galėjo kilti į variklį atsitrenkus paukščiui, vietos transliuotojas NDTV citavo šaltinius iš aviacijos pramonės.

Pastarosiomis savaitėmis oro linijų bendrovė „SpiceJet“ pateko į žiniasklaidos dėmesį, nes institucijos jai skyrė milijono Indijos rupijų (apie 12 830 JAV dolerių) baudą už „Boeing 737 MAX“ pilotų apmokymą naudojant sugedusį treniruoklį.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, balandį institucijos uždraudė 90-iai „SpiceJet“ pilotų valdyti minėto modelio orlaivį, pareikšdamos, kad pilotai nebuvo tinkamai apmokyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją