Vienas priešgaisrinės tarnybos pareigūnas nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra penkios moterys ir kad dar devyni žmonės nukentėjo. Incidentas įvyko viename pramoniniame komplekse Ahmedabado – vakarinės Gudžarato valstijos didmiesčio – pakraštyje.

„Žuvusiųjų skaičius išaugo iki 12; tarp jų yra penkios moterys. Devyni žmonės yra sužeisti ir gydomi ligoninėje“, – naujienų agentūrą AFP informavo priešgaisrinės tarnybos budintis pareigūnas.

Kaip žurnalistams pasakojo liudininkai, sprogimas išplėšė pastato sienas, o žalos buvo padaryta ir tekstilės cechui, veikusiam komplekso teritorijoje.

Pasak Ahmedabado priešgaisrinės tarnybos viršininko M. F. Dasturo, pirminis tyrimas parodė, kad sprogimą sukėlė gaisras chemikalų parduotuvėje, kuri po sprogimo pavirto griuvėsių krūva.

Indiją dažnai krečia pramoninės nelaimės, kurias ekspertai aiškina prastu planavimu ir atsainu požiūriu į saugos normas.

Ministras pirmininkas Narendra Modi pažymėjo, jog valdžia teikia nukentėjusiesiems visą įmanomą pagalbą.

„Esu nuliūdęs dėl gaisro prekių sandėlyje Ahmedabade nusineštų gyvybių. Užuojauta artimųjų netekusioms šeimoms“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.