1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje sekmadienį užfiksuotas rekordinis – 261,5 tūkst. – naujų atvejų skaičius. Teigiamas tyrimo atsakymas gautas vienam iš šešių žmonių, kuriems buvo atlikti tyrimai, pranešė ministerija.

Indija pagal bendrą užsikrėtusiųjų skaičių – 14,8 mln. – yra antra pasaulyje.

Ligoninės, paprastai skirtos ministerijų darbuotojams ar viešojo sektoriaus įmonėms, turėtų dalį savo patalpų skirti COVID-19 užsikrėtusiųjų gydymui, kuriose būtų įrengti intensyvios terapijos skyriai ir lovos su deguonies aparatais bei ventiliatoriai, taip pat laboratorijos bei būtų skirtas personalas, pranešė vyriausybė.

„Tai labai prisidės sprendžiant vietų trūkumo problemą kai kuriose valstijose“, – pridūrė ministerija.

Geležinkelio ministerija pranešė, kad specialūs traukiniai bus skirti gabenti deguonį į valstijas, kurių ligoninėms jo trūks.

Sostinėje Naujajame Delyje – labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiame Indijos mieste – per pastarąsias 24 valandas buvo užregistruota 25,5 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.

„Ligos dažnis auga labai greitai“, – vaizdo pranešime teigė Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalas.

„Liko vos 100 lovų. Net deguonies trūksta“, – pridūrė jis.

Pasak A. Kejriwalo, papildomos lovos ligoniams bus pastatytos kai kuriose mokyklose ir sporto kompleksuose.

Jo vyriausybė pridūrė, kad milijonai piligrimų, dalyvavusių vykstančiame religiniame festivalyje „Kumbh Mela“, privalės karantinuotis dvi savaites, jei grįš į Delį.

Haridvaro mieste, įsikūrusiame prie Gango upės – viename iš „Kumbh Mela“ festivalio piligrimystės vietų – praėjusią savaitę nustatyta beveik 3,7 tūkst. sergančiųjų, pranešė Utarakando valstijos vyriausybė.

Sveikatos specialistai perspėjo, kad festivalis gali labai prisidėti prie viruso skleidimo.

Vakarų Bengalijos valstijoje, kur vyksta rinkimai, o konkuruojančios partijos rengia didžiulius mitingus, keliančius dar didesnį nerimą dėl tolesnio viruso plitimo, vyriausioji ministrė Mamata Banerjee (Mamata Banerdži) jau kreipėsi dėl papildomo deguonies ir vaistų koronavirusu užsikrėtusiems pacientams gydyti, tokių kaip remdesiviras.

M. Banerjee pridūrė, kad jos valstijai reikia daugiau vakcinų, kad būtų galima įveikti protrūkį.

Indija iki šiol išplatino daugiau nei 122 mln. vakcinų dozių, tačiau kai kurios valstijos skundžiasi dėl mažų atsargų, o ekspertai teigė, kad vakcinavimo tempą reikia paspartinti.

M. Banerjee ir premjero Narendros Modi partija „Bharatiya Janata“ (BJP) sekmadienį surengė dideles rinkimų kampanijas.

Vakarų Bengalijoje nepopuliarios Kongreso partijos pirmininkas Rahulas Gandhi sekmadienį tviteryje paskelbė stabdantis savo rinkiminę kampaniją šioje valstijoje, „atsižvelgdamas į COVID-19 situaciją“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)