Nors susirgimų sparčiai daugėja ir vis daugiau šalies regionų įsiveda karantiną, ministras pirmininkas Narendra Modi tvirtina, kad Indijos padėtis, palyginti su kitomis valstybėmis, yra geresnė.

Sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje trečiadienį paskelbta, kad buvo nustatyta beveik 50 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, o 768 žmonės nuo šios ligos mirė. Tinklalapyje nebeskelbiamas bendras COVID-19 atvejų skaičius, nes vyriausybė linkusi akcentuoti duomenis apie pasveikusius žmones.

Šioje Pietų Azijos milžinėje yra vieni iš tankiausiai apgyvendintų pasaulio miestų, o pagal sveikatos priežiūros išlaidas, tenkančias vienam gyventojui, ji užima vieną paskutinių vietų pasaulyje.

Daugelis ekspertų sako, kad Indijoje dėl koronaviruso testuojama nepakankamai žmonių, o daugelis su COVID-19 susijusių mirčių neįtraukiamos į oficialią statistiką apie epidemijos aukas.

Antradienį paskelbti antikūnų tyrimų rezultatai rodo, kad maždaug 57 proc. Mumbajaus lūšnynų gyventojų – gerokai daugiau nei rodo oficialūs duomenys – yra persirgę koronavirusine infekcija.

Tyrime dalyvavęs D. Tatos fundamentaliųjų mokslinių tyrimų instituto (TIFR) profesorius Ullas S. Kolthuras sakė, kad jį nustebino rezultatai.

„Manome, kad bent jau lūšnynuose taip yra dėl itin didelio gyventojų tankumo, dėl kurio paprasčiausiai neįmanoma laikytis fizinio atstumo“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Praėjusią savaitę paskelbti panašaus antikūnų tyrimo rezultatai parodė, kad koronavirusą yra turėję beveik ketvirtadalis sostinės Naujojo Delio gyventojų – beveik 40 kartų daugiau nei oficialus užregistruotas skaičius.

Be to, esama abejonių ir dėl tokių tyrimų tikslumo, nes antikūnai gaminasi užsikrėtus ir kitais koronavirusais, todėl gali būti gaunami klaidingi rezultatai.

Mumbajuje antikūnų tyrime dalyvavo palyginti mažai – maždaug 7 tūkst. – žmonių.

Šiuo metu Indija pagal COVID-19 atvejų skaičių užima trečią vietą pasaulyje po Jungtinių Valstijų ir Brazilijos. Tačiau Indijoje milijonui gyventojų tenka tik 1 110 užsikrėtimo atvejų, tuo metu Jungtinėse Valstijose – 13 148 atvejai.

Pagal oficialų mirčių skaičių Indija užima šeštą vietą po JAV, Brazilijos, Jungtinės Karalystės, Meksikos ir Italijos.