Teismo sprendimas sudaro sąlygas pakarti visus keturis atsakovus, kuriems paskirta mirties bausmė.

Ši šiurpi byla sulaukė didelio pasaulio žiniasklaidos dėmesio ir atskleidė lytinio smurto prieš moteris mastą Indijoje, paskatindama šalies įstatymų leidėjus sugriežtinti bausmes už išžaginimą.

Minimo nusikaltimo auka yra 23 metų fizioterapijos studentė, kurią Indijos žiniasklaida vadina „Nirbhaja“ – „Bebaime“, nes pagal šalies įstatymus išžaginimo aukų vardų skelbti negalima. Ji mirė ligoninėje Singapūre nuo sužeidimų, patirtų per brutalų jos užpuolimą.

Užpuolikai buvo nuteisti palyginti greitai, nors dažnai Indijoje lytinio smurto bylos trunka metų metus. Keturi atsakovai buvo nuteisti mirti, o dar vienas pasikorė kalėjime prieš teismo procesą, nors jo šeima tvirtina, kad jis buvo nužudytas. Šeštas atsakovas nusikaltimo metu buvo nepilnametis; jis buvo nuteistas trejus metus kalėti pataisos namuose.

Vienas iš mirti nuteistų asmenų, Akshay Kumaras Singhas, anksčiau šį mėnesį pateikė savo apeliaciją. Kitų trijų nuteistųjų apeliacijos jau buvo atmestos.

Aukščiausiasis Teismas trečiadienį atmetė A. K. Singho apeliaciją. Indijos prezidentas dar galėtų suteikti jam malonę, tačiau to nesitikima.