Indijai anksčiau priklausė dar sovietų laikais statybas povandeninis laivas, tačiau jo eksploatacija baigta 1991 metais. Dabar Indija vėl prisijungia prie Kinijos, Rusijos, JAV, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos – šalių, turinčių savo arsenale branduolinių povandeninių laivų.

Be to, Indijos inžinieriai šiuo metu ir patys kuria branduolinį povandeninį laivą. Tikimasi, jog šis laivas bus pastatytas iki šių metų galo.

8 tūkst. 140 tonų sveriantis „K-152 Nerpa“ klasės povandeninis laivas „Akula II“ nuomos laikotarpiui pervadintas į „INS Chakra II“.

Minėtasis povandeninis laivas Naujajam Deliui turėjo būti perduotas 2009 metais, tačiau procesas buvo atidėtas dėl bandymų metu kilusių techninių problemų.

2008 metų lapkritį per incidentą povandeniniame laive „Nerpa“, per klaidą aktyvavus priešgaisrinę sistemą, žuvo mažiausiai 20 žmonių.

„INS Chakra II“ iš Visachapatnamo karinės bazės bus dislokuotas Bengalijos įlankoje.

Taip pat tikimasi, jog Rusija padės Indijai parengti specialistų komandą, galėsianti dirbti šalies kuriamame povandeniniame laive „Arihant“.

Indija ir Rusija bendradarbiauja jau labai seniai. Net 70 proc. karinės technikos į Indiją atkeliauja būtent iš Maskvos.