Manoma, kad kriziniuose laivuose yra itin palankios sąlygos šiam mirtinai pavojingam virusui plisti. Pavyzdžiui, su kruiziniu laivu „Diamond Princess“, praėjusį mėnesį karantinuotu prie Japonijos krantų, siejami daugiau nei 700 užsikrėtimo ir šeši mirties atvejai.

Pirmadienį Kalifornijoje turėjo prisišvartuoti kitas laivas „Grand Princess“, kuriame koronavirusas diagnozuotas 21 iš 3 500 keleivių ir įgulos narių.

Šeštadienį į Mangalorą neįsileisto „MSC Lirica“ operatorė pareiškė, kad nė vienas iš 1 145 įgulos narių ar 1 430 keleivių neserga gripą primenančiomis ligomis ir neturi joms būdingų simptomų.

„Niekam nepaskirtas karantinas ir netaikomos jokios kitos prevencinės sveikatos priemonės“, – naujienų agentūrai AFP sakė bendrovės „MSC Cruises“ atstovas Robinas Roothansas, pridūręs, kad laive laikomasi visų būtinų medicininių taisyklių.

„MSC Lirica“ šeštadienį, kaip ir buvo planuota, pasiekė Maskatą, o sekmadienį – Omane esantį Chasabą. Pirmadienį laivas išplaukė į Abu Dabį, pažymėjo R. Roothansas.

„Atsižvelgdama į koronaviruso grėsmę, centrinė vyriausybė nusprendė, kad jokiems užsienio tikslo kruiziniams laivams nebus leidžiama įplaukti į Indijos uostus. [Draudimas] įsigalioja nedelsiant iki 2020 metų kovo 31 dienos“, – nurodoma Mangaloro uosto administracijos pareiškime.


„MSC Cruises“ yra Šveicarijoje įsikūrusi Europos įmonė, turinti daugiau nei 30 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje ir parduodanti kruizines keliones 69 šalyse.

Remiantis kompanijos tinklapiu, ji yra didžiausia pasaulyje privati kruizinės laivybos bendrovė.

Nuo koronaviruso, kuriuo užsikrėtė jau 110 tūkst. žmonių 99 šalyse ir teritorijose, mirė per 3 500 žmonių. Apie koronaviruso sukeliamą ligą COVID-19 pirmąkart pranešta Kinijoje praėjusių metų pabaigoje.

Indijoje, antroje pagal gyventojų skaičių šalyje po Kinijos, pranešta apie 43 užsikrėtimo atvejus – taigi, Delis pradėjo reguliariai įspėti apie pavojus sveikatai.

Siekiant išvengti masinių susibūrimų, Indijoje buvo atšaukta daugybė konferencijų ir dalis tradicinės Holi šventės, kuri bus minima antradienį, renginių.