"Mes labai norime žengti taikos keliu, - sakė jis žurnalistams Indijos sostinėje Delyje. - Mes privalome siekti taikos. Taikos siekis neturi alternatyvos".

J.Singhas išreiškė padėką JAV prezidentui George'ui W.Bushui (Džordžui V.Bušui), atsiuntusiam R.Armitage'ą į Pietų Azijos regioną pabandyti sumažinti įtampą tarp Indijos ir Pakistano. Ši įtampa išaugo dėl Indijos pareikštų kaltinimų, kad Pakistanas remia teroristų grupuotes, esą iš jo teritorijos organizuojančias savo veiklą Indijoje.

"Turiu pasinaudoti šia proga, kad nuoširdžiai padėkočiau už ryžtą, kuris pastūmėjo prezidentą Bushą atsiųsti (R.Armitige'ą), - sakė J.Singhas. - Mes esame dėkingi prezidentui".

Išsamiau neaiškindamas, J.Singhas pakartojo, kad šalies ministras pirmininkas Atalas Behari Vajpayee (Atalas Biharis Važdpajis) įsipareigojo imtis atsakomųjų žingsnių, kai tik įsitikins, kad Islamabadas sutramdė radikalių islamistų veiklą.

R.Armitage'as žurnalistams pareiškė, jog gavo G.W.Busho nurodymą "atvykti čia siekti taikos". "Džiaugiuosi, kad įvyko nuoširdi ir laisva diskusija", - sakė R.Armitage'as. Ketvirtadienį lankydamasis Islamabade, jis gavo panašų taikos pažadą iš Pakistano prezidento Pervezo Musharrafo.

Sankt Peterburge susitikę Rusijos, Kinijos ir keturių Centrinės Azijos šalių vadovai penktadienį paragino Indiją ir Pakistaną siekti taikiai išspręsti tarpusavio ginčą dėl Kašmyro.

"Šanchajaus bendradarbiavimo organizacija (ŠBO) remia Indijos ir Pakistano pastangas išspręsti tarpusavio nesutarimus taikiomis priemonėmis, kaip buvo nurodyta per jų susitikimą Almatoje", - pareiškė Kazachijos prezidentas Nursultanas Nazarbajevas, Sankt Peterburgo susitikimo pabaigoje.

N.Nazarbajevas, kurio šalies ekonominėje sostinėje Almatoje praėjusią savaitę įvyko regioninės saugumo derybos, taip pat pareiškė, jog ŠBO gali padėti sumažinti įtampą Pietų Azijoje.

"ŠBO gali tapti priemone išspręsti karines problemas, parodydama pavyzdį Azijos šalims", - sakė N.Nazarbajevas. Jis užsiminė, kad Centrinės Azijos valstybės gali net pritarti Indijos ir Pakistano stojimui į ŠBO.

Be Rusijos, Kinijos ir Kazachijos, šiai organizacijai priklauso Kirgizija, Tadžikija ir Uzbekija.