Incidentas įvyko sekmadienį, kovo 3 dieną, Sočio mikrorajone Mamaika. „Griuvo žemės Kurorto prospekte statomame tunelyje, kuris rengiamas Sočio miestui ruošiantis 2014 metų Olimpinėms žaidynėms. Griūtis įvyko dėl paviršinių gruntų stabilumo pažeidimų ir atraminės sienos griuvimo“, - pranešė Sočio administracija, remdamasi tunelį statančios įmonės „Černomorje“ informacija.

Iš viso įgriuvo apie 200 kubinių metrų grunto dviejose tunelio statybos vietose. Vienoje jų incidento metu vyko darbai. Laimei, apsieita be aukų, techniką taip pat pavyko patraukti iš pavojaus zonos. Virš įgriuvusio tunelio stovinčiame trijų aukštų name taip pat niekas nenukentėjo.

Pirminiais specialistų vertinimais, nelaimės priežastimi tapo paviršinio grunto drėgnumas, padidėjęs dėl neefektyvaus nuotėkų šalinimo bei triaukščio namo statybos metu padarytų pažeidimų. Įmonės „Černomorje“ atstovai mano, kad per didelis grunto drėgnumas ir paviršiuje esantis namas, kurio statybos nebuvo suderintos, tapo nelaimės priežastimi.

O štai iš dalies po žeme nugarmėjęs namas tapo naujienų pranešimų herojumi. Vietos televizijos kanalai jau spėjo pavadinti jį „Pizos bokštu“. Bent jau taip rožinės spalvos namą vadina kanalas „Rosija“.

Akivaizdu, kad atstatyti namą vargu ar pavyks. Gali būti, kad jo savininkams teks atsakyti už tunelyje įvykusią griūtį. Nei tunelio statytojai, nei vietos valdžia šių neteisėtų statybų ateities kol kas nekomentuoja. Dabar visas specialistų dėmesys sutelktas į incidento pasekmių likvidavimą.

„Visi darbai tunelyje laikinai sustabdyti, prieiga prie griūties zonos apribota, pavojinga paviršiaus sklypo zona aptverta, vyksta griūties zonoje esančių laikinų atraminių konstrukcijų bei jau pastatytų statinių paviršiaus plote būklės patikrinimas, - pranešė įmonės „Černomorjė“ atstovai. - Toliau bus atliekami grunto sutvirtinimo tunelyje darbai taikant torkretavimo metodą“.