Buvusi punk roko muzikantė su savo sūnumi išvyko į Siriją ir ten ištekėjo už dabar jau žuvusio džihadisto Junaido Hussaino. Kito IS kario žmona, Aisha, interviu SKY televizijai papasakojo, kaip pagrindine verbuotoja tapusi britė reagavo į žinią, kad negalės grįžti namo.

„Ji verkė, nes labai nori grįžti namo, bet „Islamo valstybė“ jai draudžia, dėl to, kad ji yra kario žmona, o tai reiškia, įsipareigojusi kariuomenei. Ji man pasakojo, kaip stipriai nori grįžti į savo šalį. Mūšyje ji neteko vyro ir viena augina sūnų“, – žurnalistams pasakojo IS džihadisto žmona.

Jeigu S. Jones, Sirijoje pasivadinusi Umma Hussain al Britani, grįžtų į tėvynę, kalėjime ji praleistų visą savo likusį gyvenimą. Jos 12-metis sūnus taip pat paverstas IS kariu ir vykdo egzekucijas kariams. Pernai išplatintame vaizdo įraše rodyta, kaip šis vaikas šaudo į kurdus kalinius.

Po vyro mirties Rakos mūšyje, S. Jones savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad didžiuojasi, jog jis buvo nužudytas didžiausio Alacho priešo bei pridūrė, kad mylėjo tik jį.

Ieškoma britė Sirijoje verbavo ir apmokė jaunas mergaites bei vadovavo menkai žinomam „Anwar-al-Awlaki“ bataliono moteriškajam būriui. IS paskelbė, kad S. Jones moko europietes mergaites taktikos, strategijos bei ginklų naudojimo. Taip pat jos ruošiamos savižudiškų išpuolių Vakaruose vykdymui.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.