Netikėtai pasirodė, kad šie kapai Vokiečių kapinėse yra apskritai tušti.

Vatikano pareiškime sakoma, kad juose nerasta ne tik dingusios Emanuelos Orlandi palaikų, bet net ir dviejų princesių, kurios čia turėjo būti palaidotos.

„Nerasta jokių žmogaus radinių ar laidojimo urnų“, – sakoma pareiškime.

Kapai buvo atkasti gavus anoniminės informacijos, kad šiose kapinėse gali būti užkasta vieno Vatikano darbuotojo dukra E. Orlandi, kurią paskutinį kartą matė išeinančią iš muzikos pamokos, kai jai buvo 15 metų.

Dešimtmečius sklandė įvairios teorijos dėl to, kas ją pasiėmė ir kur gali būti jos palaikai.

Šeimai tiesiog buvo atsiųsta vieno kapo su angelo skulptūra Vokiečių kapinėse nuotrauka ir trumpa žinutė: „Žiūrėkite, kur rodo angelas.“

Taip pat buvo atkastas antras panašus, šalia esantis kapas, kad būtų atmesta nesusipratimo tikimybė.

Kapai priklausė dviem princesėms, palaidotoms 1836 ir 1840 metais.

Vatikanas nurodė informavęs jų palikuonis apie ketvirtadienio atradimą, kad jų palaikai dingę.

Vatikanas taip pat pažadėjo išsiaiškinti, kada buvo vykdomi kokie nors darbai dėl šių kapų, ir bandys sužinoti, kas nutiko palaikams.

„Vyksta dokumentų tikrinimas dėl struktūrinių intervencijų, vykusių šiame rajone... pirmuoju etapu XIX amžiaus pabaigoje ir naujesniu etapu praėjusio amžiaus 7-ajame ir 8-ajame dešimtmečiuose“, – sakoma pareiškime.

Vatikanas išreiškė savo „atidumą ir artumą Orlandi šeimos, ypač Emanuelos motinos, kančioms“. Dingusios paauglės motina tebegyvena Vatikane.

15-metė E. Orlandi, Vatikano policijos pajėgų nario duktė, paskutinį kartą buvo matyta išeinanti iš muzikos pamokos. Kelis dešimtmečius sklando įvairios teorijos, susijusios su jos dingimu ir galima merginos palaikų buvimo vieta.

Kovo mėnesį Vatikanas pareiškė, kad leis atverti jo teritorijoje esantį kapą ir patikrinti, ar jame nėra mergaitės palaikų po to, kai L. Sgro gavo anoniminį pranešimą, raginantį patikrinti marmuriniu antkapiu uždengtą kapą.

Remiantis viena iš iškeltų versijų, mergaitę galėjo pagrobti organizuota nusikaltėlių gauja, norėjusi paspausti Vatikano pareigūnus ir susigrąžinti paskolą.

Kiti kalba, kad mergaitė buvo pagrobta siekiant priversti iš kalėjimo paleisti Mehmetą Ali Agcą, kuris 1981 metais pasikėsino į popiežių Joną Paulių II.

„Po 35 metus (trukusio Vatikano) nesugebėjimo bendradarbiauti pradėtas tyrimas yra svarbus žingsnis“, – sakė dingusios mergaitės brolis Pietro žurnalistams.