Laikinuoju Venesuelos prezidentu pasiskelbęs J. Guaido, kuris telkdamas paramą savaitę važinėjo po Lotynų Amerikos šalis, savo sugrįžimu iš karto mes iššūkį N. Maduro, kuris turės spręsti, ar areštuoti jį už draudimo keliauti nepaisymą, taip išprovokuojant griežtą tarptautinį pasmerkimą, ar leisti jam netrukdomai įvažiuoti į šalį. Antruoju atveju būtų pakirstas prezidento autoritetas, sako analitikai.

„Skelbiu savo sugrįžimą į šalį. Raginu Venesuelos žmones visoje šalyje mobilizuotis (pirmadienį) 11 val. (17 val. Lietuvos laiku)", – sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J. Guaido.

Vėliau socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše, kuriame nusifilmavo su žmona, jis sakė, kad jei N. Maduro vyriausybė „bandys mus pagrobti,... tai bus viena paskutinių jos padarytų klaidų“.

J. Guaido, kurį Venesuelos laikinuoju prezidentu pripažįsta daugiau kaip 50 valstybių, nesakė, kaip ir kada grįš, tačiau spėliojama, kad labiausiai tikėtinas būdas yra skrydis iš Kolumbijos sostinės Bogotos į Karakasą.

Šeštadienį J. Guaido Salinase Ekvadore susitiko su šios šalies prezidentu Leninu Moreno ir pabėgėliais iš Venesuelos.

Sekmadienį maždaug per pietus J. Guaido išskrido iš Salinaso nenurodęs, kur vyksta.