Ministerijos teigimu, tai buvo „J-10“ modelio orlaiviai. Remiantis paskelbtu žemėlapiu, jie pažeidė pietvakarinį salos oro gynybos identifikavimo zonos (ADIZ) kraštą, tačiau skriejo arčiau pačios Kinijos teritorijos. Ministerija tvirtino, kad Taivano pajėgos stebėjo situaciją ir pakėlė nuosavus lėktuvus, tačiau šūvių paleisti neteko.

Nepaisant to, kaip pažymima, kinų orlaiviai nepažeidė jautrios Taivano sąsiaurio vidurio linijos, laikomos neoficialiu barjeru, skiriančiu abi puses. Jie taip pat neįskriejo į Taivano teritorinę oro erdvę – ADIZ yra platesnė zona, kurią salos pareigūnai stebi siekdami laimėti daugiau laiko reaguojant į grėsmes.

Taivanas apie panašius incidentus praneša jau kurį laiką, Kinijai pastaruoju metu intensyvinant karinius veiksmus aplink salą. Kinija laiko Taivaną nuosava teritorija ir yra pažadėjusi ją susigrąžinti, prireikus – jėga. Nors demokratiškai išrinkta Taivano vyriausybė yra ne kartą siūliusi Kinijai derybas, sala tikina, kad puolimo atveju ginsis, o dėl Taivano ateities esą gali spręsti tik šios salos žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją