Buvusio Rusijos specialiųjų tarnybų karininko Igorio Girkino, žinomo Strelkovo slapyvardžiu, pranešimas tapo reikšmingu liudijimu, kad Kijevo vyriausybės pajėgos įgyja pranašumą jau keturis mėnesius vykstančiame pilietiniame kare.

I.Strelkovas nurodė, kad Krasnyj Luč miestą, esantį prie vieno iš dviejų pagrindinių kelių, jungiančių Donecką su antruoju didžiausiu sukilėlių kontroliuojamu miestu Luhansku, esančiu toliau į rytus, „užėmė priešas“.

„Naujosios Rusijos kovotojų Donecko–Horlivkos grupė visiškai apsupta“, – jis rašo pranešime, paskelbtame sukilėlių paskyroje socialiniuose tinkluose. Naująja Rusija (Novorosija) separatistai dažnai vadina savo kontroliuojamą regioną.

Igoris Strelkovas
Tuo tarpu Ukrainos vyriausybės pajėgų vykdomos karinės operacijos atstovas Andrijus Lysenka šeštadienį sakė žurnalistams galintis patvirtinti informaciją, kad Krasnyj Luč kontroliuojamas ukrainiečių karių.

Vienas Donecko miesto administracijos atstovas sakė, kad bent vienas žmogus žuvo, o dar keli buvo sužeisti šeštadienį per vieno pietinio miesto rajono bombardavimą. Atsovas Maksimas Rovninskis taip pat sakė naujienų agentūrai AP, kad praeitą naktį per apšaudymus buvo apgadinti apie 30 daugiabučių.

Mieste, kuriame prieš įsiplieskiant šiam konfliktui gyveno beveik milijonas žmonių, pastarosiomis savaitėmis padažnėjo bombardavimų.

Ukrainos pareigūnai griežtai neigia bombarduojantys civilius, tačiau sukilėliai tvirtina priešingai, sakydami, kad jų priešininkai stengiasi suversti separatistams kaltę dėl tų incidentų.

Šeštadienį sprogimai taip pat buvo girdimi Donecko šiaurinėse prieigose, netoli oro uosto.

Separatistai tikina norintys paliaubų

Naujai paskirtas vadinamosios Donecko liaudies respublikos ministras pirmininkas Aleksandras Zacharčenka pareiškė, kas sukilėliai yra pasiruošę sudėti ginklus, kad išvengtų tolimesnės humanitarinės katastrofos Donbase.