Tokią mintį buvęs prorusiškai nusiteikusių separatistų vadas išsakė per interviu „Kolokol Rossii“.

„Rusijoje vyksta agitacija prieš V. Putiną. Ir vėlgi, kam V. Putinui reikalingos visos tos ataskaitos, pranešimai, jeigu jis pats gali, dvi valandas praleidęs internete, susidaryti puikų vaizdą, ką apie jį rašo, ką apie jį galvoja? Tam, kad suprastų, jog prieš jį vykdoma desakralizacijos kampanija. Pradžia jau padaryta! V. Putino nušalinimo nuo valdžios procesas jau pradėtas! Tik paskaitykite, ką apie Rusijos prezidentą rašo svarbiausi tinklaraštininkai. Tokia pati situacija buvo ir su Janukovyčiumi: „5 kanal“, kuris priklauso Petro Porošenkai, jį „puldavo“ kiekvieną mielą dieną!“ – pareiškė I. Strelkovas.

I.Strelkovas įsitikinęs, kad kampanija prieš V. Putiną vykdoma nuolat, laipsniškai ir tikrai nebus vienkartinė.

„Šis procesas (nuvertimo nuo valdžios) prasidėjo nuo tinklaraštininkų – jie V. Putiną jau užsiundė savo šunimis. Po truputį ši kampanija peržengia interneto ribas.

Tik pažiūrėkite, kiek kritikos V. Putinui drįso išsakyti Uliukajevas, Grefas. Jie, nevadindami jo vardu ir pavarde, leido sau aršiai kritikuoti aukščiausią šalies valdžią. Šiandien dar nedrįsta tiesiai įvardyti, bet rytoj jau drįs“, – pareiškė buvęs „Donecko liaudies respublikos“ separatistų vadeiva.

Kaip jau skelbė „Apostrof“, I. Strelkovas buvo nustebęs, kaip išdidžiai filme „Krymas. Kelias į Tėvynę“ buvo pasakojama, kaip Rusijos prezidento V. Putino nurodymu, buvo gelbėjamas buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

„V. Janukovyčiaus niekas negalėjo pakęsti. Spėju, kad jis tokio požiūrio tikrai nusipelnė. Jis niekur nebuvo populiarus! Tiesa, mane labai nustebino, kaip išdidžiai filme apie Krymą buvo demonstruojama, kaip, vykdant asmeninį V. Putino nurodymą, buvo gelbėjamas jo kailis.

Gelbėjamas apgailėtino ir į kelnes prikrovusio asmens, prisikariavusio iki pilietinio karo ir savo šalies griūties, kuris dabar jaučiasi visai patogiai, kailis“, – pareiškė I. Strelkovas.

Anot buvusio „Donecko liaudies respublikos“ separatistų vadovo, V. Putinas „fašistams“ (taip buvęs separatistų vadas, pradėjęs karą Donbase, ir toliau vadina Ukrainos atstovus), nusprendęs V. Janukovyčių palikti Rusijoje, į rankas įteikę kozirį.

„Jeigu Rusija būtų rėmusis valstybine logika, tai, pavyzdžiui, ji galėjo V. Janukovyčių praleisti į Kiniją... Bet priėmė pas save, tokiu būdu suteikėme kozirį visiems tiems fašistams! Jiems į rankas perleidome nenugalimą kozirį. Sakom, kad nepalaikom V. Janukovyčiaus. Kaip gi nepalaikote, jeigu jis pas jus sėdi?“ – piktinasi I. Strelkovas.