Taip jis pareiškė interviu leidiniui „Russkaja sila“, informuoja DELFI.lv, remdamasis naujienų agentūra LETA.

I. Strelkovas pabrėžė, kad per paliaubas Ukraina „žvėriškais tempais“ telkia kariuomenę, kad separatistai negalėtų pakeisti balanso kovos lauke.

„Per šią žiemą sankcijos turėtų nemenkai palaužti Rusijos visuomenės pasirengimą „ginti rusų pasaulį“, ypač – mūsų valdininkijos atsidavimą. Na o NATO turi baigti savo piliečių visuomeninės nuomonės rengimą dėl tiesioginės karinės pagalbos būtinybės, o gal ir ginkluoto įsikišimo į konfliktą“, – mano I. Strelkovas.

Jo nuomone, artėjant pavasariui „visiškai sugriauto“ Donbaso gyventojai jaus V. Putinui neapykantą, pabėgėlių padaugės keliais šimtais tūkstančių. Pasak jo, Ukrainos kariuomenė (bus įvestos NATO pajėgos), surengs „puolimą“, kuris be tiesioginio plataus masto RF Ginkluotųjų pajėgų įsikišimo baigsis greitu sutriuškinimu.

I. Strelkovas taip pat įspėjo dėl galimo „Maskvos maidano“, kuris gali prasidėti „ekonominio kracho“ fone ir „niekuo neslepiamos Donbaso gyventojų rusų išdavystės“.

„Jei jis (Putinas) ir toliau elgsis taip, kaip dabar, mes tapsime kaimynais... kamerose Hagoje. Žinoma, jei mus ten dar gyvus nugabens“, – teigė jis.

Kaip jau pranešė DELFI, 2014 m. rugpjūtį I. Strelkovas išėjo į atsargą ir pasitraukė iš DLR Gynybos ministerijos vadovo posto.

Jis taip pat pareiškė, kad paklūsta sprendimui Rusijos prezidento V. Putino, kurį laiko vieninteliu teisėtu vyriausiuoju vadu. Jis pabrėžė, kad kategoriškai neketina pozicionuoti savęs, kaip „pulkininko Strelkovo – liaudies protesto lyderio“, ir iš principo užsiimti politika.