Henraiko apygardos prokurorė Shannon Taylor tviteryje paskelbtame pareiškime nurodė, kad „beatodairiškai“ į minią sekmadienį įsirėžusiam vyrui buvo pareikšti kaltinimai dėl kelių nusikaltimų.

JAV žiniasklaida pranešė, kad per tą incidentą, įvykusį netoli Ričmondo, buvo sužeistas vienas protestuotojas. Šis asmuo įvykio vietoje buvo apžiūrėtas greitosios pagalbos medikų, bet atsisakė papildomo gydymo.

„36 metų Harry H. Rogersas kaltinamas užpuolimu ir sužeidimu, pasikėsinimu piktybiškai sužeisti ir nusikalstamu vandalizmu. Svarstomi papildomi kaltinimai“, – atskirame tviterio pranešime pažymėjo Sh. Taylor.

Prokurorės pranešime sakoma, kad H. H. Rogersas „padidino variklio apsisukimų skaičių“, o paskui įvažiavo į minią.

„Kaltinamasis, kaip jis pats prisipažino ir prabėgomis apžvelgus socialinius tinklus, yra Kukluksklano lyderis ir Konfederacijos ideologijos propagandistas“, – pridūrė Sh. Taylor.

„Nagrinėjame, ar būtų tinkami kaltinimai dėl nusikaltimų iš neapykantos“, – sakė ji.

H. H. Rogersas pirmadienį stojo prieš Henraiko teismą, kur sutiko naudotis teismo paskirto advokato paslaugomis, pranešė televizija WTVR.

Šie protestai buvo dalis JAV ir kitose šalyse rengiamų demonstracijų prieš policijos brutalumą ir rasizmą bangos.

Tokias akcijas išprovokavo G. Floydo žūtis gegužės 25 dieną, kai baltaodis Mineapolio policininkas Derekas Chauvinas beveik devynias minutes keliu spaudė neginkluotam vyrui kaklą.

D. Chauvinui buvo iškelti kaltinimai dėl G. Floydo nužudymo. Jam grės iki 40 metų laisvės atėmimo bausmė, jei bus pripažintas kaltu dėl antrojo ir trečiojo laipsnio žmogžudystės ir nužudymo per neatsargumą.

Buvęs policininkas pirmąkart stojo prieš teismą pirmadienį.