„Atvykau į Kyjivą. Po beveik vienerių karo metų, Ukraina nėra pamiršta. Kartu su prezidentu (Volodymyru) Zelenskiu ir drąsiais Ukrainos žmonėmis pasisakome už europietiškas vertybes“, – tviteryje paskelbė A. Van der Bellenas.

Kitame traukinyje pakeliui į Ukrainą nufilmuotame vaizdo įraše Austrijos prezidentas sakė, kad vyksta į Kyjivą solidarizuotis su Rusijos invaziją atremiančiais ukrainiečiais. „Tai, kad ši kelionė į Kyjivą surengta iškart po mano inauguracijos, pabrėžia solidarumą ir paramą Ukrainos žmonėms“, – sakė jis.

Pasak Austrijos prezidento, Kyjive jis susitiks su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu. A. Van der Belleną lydinti Austrijos delegacija atvežė specialų pagalbos paketą, „ypač skubiai reikalingus generatorius“.

„Taip, Austrija laikosi karinio neutralumo. Tačiau mūsų pozicija jokiu būdu nėra neutrali. Ukrainiečiai kovoja už savo šalį ir savo vaikų ateitį, o mes jiems padedame“, – pabrėžė Austrijos prezidentas.

Pernai spalį Austrijos prezidento rinkimus laimėjęs A. Van der Bellenas sausio 26 d. buvo prisaikdintas antrai šešerių metų kadencijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją