H. Georgiades buvo paskirtas į svarbias ir, kai kurių ekspertų nuomone, nepopuliarias pareigas, prieš kelias dienas atšventęs savo 41-ąjį gimtadienį ir išdirbęs tik mėnesį darbo ministro poste.

Jis pakeis atsistatydinusį Michalis Sarrį. Šis kaip vieną atsistatydinimo priežasčių nurodė savo, kaip "Laiki" banko pirmininko, pareigas, - būtent šio banko žlugimas daugiausia prisidėjo prie finansinių salos bėdų.

H. Georgiades studijavo ekonomiką ir tarptautinius santykius Redingo universitete, Didžiojoje Britanijoje, vėliau įgijo Europos-Viduržemio studijų magistro laipsnį.

Jis yra dešiniųjų partijos "Disy" narys ir yra laikomas patikimu šalies prezidento Nicos Anastasiades pagalbininku.

H. Georgiades darbo ministru buvo paskirtas kovo 1 dieną, praėjus vos kelioms dienoms po N. Anastasiades pergalės.

Paskirtas darbo ir socialinių reikalų ministru, H. Georgiades papasakojo žiniasklaidai apie savo tikslus, pabrėždamas, kad Kipras privalo kuo greičiau pasiekti susitarimą su savo tarptautiniais kreditoriais dėl paramos. Praėjusią savaitę Kipro laikraštis "Cyprus Mail" citavo jo žodžius, esą salos ekonomika neišvengiamai nugrims į dar gilesnę recesiją, o nedarbas toliau augs.

"Mūsų ekonomika, kuri jau kurį laiką grimzta recesijoje, neišvengiamai ir toliau smuks. Deja, nedarbas, kuris jau dabar yra labai aukštas, ateityje dar didės", - sakė jis. Bet jis žadėjo pamėginti surasti būdų įtikinti bendroves išlaikyti savo darbo jėgą ir net sukurti naujų darbo vietų.

Finansų ministerijos poste jo laukia dar rimtesni iššūkiai.

H. Georgiades yra vedęs Evą Yiangou, sutuoktiniai augina dukterį.