Dešimtys organizacijų iš Afrikos, Azijos ir JAV tikisi paveikti JT delegacijas. Protestuotojai dėvi spalvotus marškinėlius, mojuoja plakatais bei skelbia savo idėjas per megafonus. Juos atidžiai stebi policija, kuri stengiasi išvengti ir galimų demonstrantų tarpusavio susirėmimų.

Ketvirtadienį tūkstančiai mėlynais marškinėliais vilkinčių žmonių protestavo prieš Kinijos komunistų partiją ir reikalavo ją išformuoti. Apie 200 tibetiečių mojavo nacionalinėmis vėliavomis ir reikalavo, kad Pekinas pasitrauktų iš Tibeto.

Keletas tūkstančių iš JAV ir užsienio valstybių atvykusių iraniečių protestavo prieš Irano prezidento Mahmoudo Ahmadinejado apsilankymą Niujorke. Jie prikišo islamo respublikos vadovui ryšius su teroristinėmis grupėmis ir kaltino suklastojus prezidento rinkimų rezultatus.

Kiek tylesnė demonstracija, į kurią susirinko apie 20 pasaulio religijų atstovai, pasisakė už skurstančiųjų teises - tų, kurie per dieną uždirba mažiau nei po vieną dolerį.

Kitos protestuotojų grupelės reikalavo nuversti Mianmaro karinį režimą, priminė apie Toge ir Etiopijoje vykdomas represijas.