„Šiam metų laikui neįprastai aukštas temperatūras lemia karšto ir sauso oro masė iš Afrikos“, – pirmadienį pranešė Ispanijos meteorologijos tarnyba „Aemet“.

Pasak meteorologų, jau antradienį ir trečiadienį daugelyje regionų šalies pietuose kais iki daugiau kaip 30 laipsnių. „Vasariški“ iki 35 laipsnių rodikliai galimi Andalūzijoje pietuose ir pietrytiniuose regionuose apie Valensiją ir Mursiją.

Ketvirtadienį ir penktadienį temperatūra 35 laipsnius sieks jau visoje pietinėje šalies pusėje bei Ebro slėnyje šiaurės rytuose. Gvadalkivyro slėnyje Andalūzijos širdyje tada kaitra gali siekti net 40 laipsnių.

Neįprasta karščio banga balandį, kaip ir katastrofiškas sausros periodas šalyje, yra dar vienas spartėjančio klimato šilimo požymis. Laukiamos temperatūros, anot meteorologų, yra 6–10 laipsnių aukštesnės nei įprastas sezono vidurkis. Kai kuriose vietovėse vertės bus net 15–20 laipsnių didesnės už įprastas balandžio pabaigai.

Šis pavasaris Ispanijoje jau ir taip yra neįprastai karštas ir sausas. Katalonijoje, taip pat Andalūzijoje šalies pietuose sausra yra didžiulė. Visa Ispanija kenčia vandens stygių, įskaitant į eksportą orientuotą žemės ūkį pietuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją