Pranešama, kad grupę sudaro Turkijos valstybės tarnautojai ir jų šeimos, pabėgę nuo griežtų priemonių, kurias vyriausybė taiko po nesėkmingo 2016 metų bandymo įvykdyti perversmą.

Pakrančių apsaugos pareigūnai sakė, kad turkai, tarp kurių yra šeši vaikai, pirmadienį buvo rasti Egėjo jūros rytuose esančioje Inusos saloje ir nuvežti į netoliese esančią Chijo salą, kur yra pabėgėlių centras.

Po nesėkmingo perversmo Turkijoje buvo areštuota daugiau kaip 50 tūkst. žmonių ir iš valstybinio sektoriaus atleista dar mažiausiai 110 tūkstančių. Šis vajus buvo pradėtas prieš įtariamus sąmokslininkus, bet kritikai sako, kad jis apėmė ir kitus vyriausybės oponentus, tokius kaip mokslininkai, žurnalistai ir parlamentarai.

Antradienį Turkijos valstybinė naujienų agentūra pranešė, kad vietos pareigūnai sulaikė penkis žmones, neva bandžiusius nelegaliai patekti į Graikiją, ir vieną įtariamą kontrabandininką.

Jie buvo įtariami ryšiais su JAV gyvenančiu musulmonų dvasininku Fethullah Gulenu (Fethula Giulenu), kurį Turkija kaltina 2016 metų liepos 15-osios pučo rengimu. F.Gulenas tuos kaltinimus neigia.

Ši grupė buvo sustabdyta mikroautobuse šalies vakaruose esančiame Chavsos mieste netoli Turkijos sausumos sienos su Graikija, einančios palei Maricos upę, pranešė Anatolijos naujienų agentūra.

Turkų policija konfiskavo pripučiamą valtį, porą irklų ir 10 gelbėjimo liemenių.