Pirmadienį apie 800 tūkst. žmonių Gazos mieste ir jo apylinkėse neturėjo elektros energijos, kai sekmadienio vakarą buvo išjungta vienintelė Gazos ruožo elektrinė. Dėl didėjančio tarptautinio spaudimo Izraelis pirmadienį paskelbė, kad elektrinė gaus dyzelinio kuro.

Izraelis, reaguodamas į kovingųjų palestiniečių raketų atakas, praėjusį penktadienį blokavo Gazos ruožą. Pasak Izraelio premjero Ehudo Olmerto, blokada bus atšaukta tik tada, kai liausis Izraelio apšaudymas. Antradienio rytą, radijo pranešimais, į Izraelio teritoriją vėl pataikė keturios iš Gazos ruožo paleistos "Kassam" tipo raketos.

Dėl gresiančios humanitarinės katastrofos Gazos ruože antradienį Niujorke į skubų posėdį renkasi Jungtinių Tautų Saugumo Taryba. Pasak diplomatų, tai yra reakcija į atitinkamą arabų šalių prašymą.

Palestiniečių įgaliotinis Riadas Mansouras sakė tikįs, kad Saugumo Taryba priims rezoliuciją arba pareiškimą, kur Izraelis būtų paragintas nutraukti "paralyžiuojančią ir žiaurią palestiniečių civilių apsiaustį" Gazos ruože. Tai esą prilygsta "kolektyviai bausmei".

Tokie Izraelio veiksmai yra kerštas už kovingųjų palestiniečių iš Gazos rengiamas raketų atakas prieš Izraelį. Gazos ruožą nuo praėjusių metų birželio kontroliuoja "Hamas".