Skelbiama, kad dėl sąveikos su aviaciniu kuru nukentėjo mažiausiai dvidešimt moksleivių, informuoja Los Andželo priešgaisrinės saugos departamentas. Pareigūnų teigimu, iš viso medikų pagalbos prireikė 60 asmenų iš septynių rajono mokyklų.

Mokyklų kvartalo atstovai patvirtino, kad tiek vaikams, tiek personalui prireikė medikų pagalbos dėl sudirgusios odos ir kvėpavimo sutrikimų.

„Incidento metu labai daug vaikų ir mokytojų buvo lauke, visi jie daugiau ar mažiau gavo aviacinio kuro ant odos arba įkvėpė jo garų“, – teigia „Los Angeles Unified School District“ atstovai.

Pareigūnai sako, kad rimtesnės pašalinio tokio aviacinio kuro poveikio žmogaus organizmui grėsmės nėra.

„Delta“ skrydžių bendrovės keleivinis lėktuvas, kurio skrydžio numeris 89, iš Los Andželo oro uosto pakilo skrydžiui į Šanchajų, tačiau, vos tik pakilęs, susidūrė su variklio problema ir turėjo grįžti. Lėktuvas, atsikratęs kuro, saugiai nusileido oro uoste.

„Bendradarbiaujame su atsakingais pareigūnais ir domimės nukentėjusiųjų būkle“,– teigiama „Delta“ po incidento išplatintame pranešime, kuriame akcentuojama, kad kurą teko išleisti saugumo sumetimais.


Federalinės aviacijos administracijos teigimu, egzistuoja griežtai reglamentuota procedūra, kaip pavojaus atveju iš didžiųjų Jungtinių Valstijų oro uostų pakilę orlaiviai turi išleisti aviacinį kurą: „Aviacinį kurą rekomenduojame išpilti virš specialiai tam skirtų negyvenamų teritorijų, įprastai kuo didesniame aukštyje, kad kuras, prieš pasiekdamas žemę, kuo labiau išsisklaidytų“.


Tarptautinis Los Andželo oro uostas skelbia turėjęs informacijos apie technines lėktuvo problemas ir poreikį atsikratyti kuro.

„Nerimaujame dėl išleisto aviacinio kuro žmonėms padarytos žalos, bendradarbiaujame su „Delta“, vyksta tyrimas“, – savo paskyroje tviteryje skelbia oro uostas.