Po Berlyne vykusio susitikimo su Vokietijos diplomatijos vadovu Heiko Maasu J. Huntas žurnalistams teigė, kad pernelyg didelis nusiraminimas gali baigtis tuo, jog Didžioji Britanija išstos iš Europos Sąjungos, neturėdama jokių gairių, kaip atrodys būsimi Briuselio ir Londono santykiai.

„Kalbant apie „Brexit“, šiuo metu yra reali rizika, kad „Brexit“ susitarimas netyčia gali nebūti pasiektas“, - įspėjo Jungtinės Karalystės (JK) diplomatijos vadovas.

„Taip yra todėl, kad manau, jog daug žmonių ES galvoja, kad jiems tereikia palaukti pakankamai ilgai, ir Didžioji Britanija tiesiog pamirksės ir tai („Brexit“, - ELTA) neįvyks“, - dėstė J. Huntas.

Pasak J. Hunto, kuris užsienio reikalų ministro poste pakeitė praėjusį mėnesį atsistatydinusį Borisą Johnsoną, „jei ES derybininkų požiūris iš esmės nepasikeis“, abiem pusėms gali būti sunku išlaikyti ryšius prekybos ir saugumo srityse.

„Tai būtų labai didelis iššūkis ekonominiu požiūriu. JK tai būtų iššūkis, bet galiausiai rastume būdų ne tik kaip išgyventi ekonomiškai, bet ir kaip klestėti“, - tikino jis.

„Tačiau man didžiausią nerimą kelia tai, kad tai pakeistų ištisos Didžiosios Britanijos visuomenės kartos požiūrį į Europą. Dėl to mūsų santykiai suprastėtų ir tai pakenktų puikiai ilgametei draugystei, kuri buvo tokia svarbi palaikant tarptautinę tvarką“, - pabrėžė J. Huntas.