Į mokyklą susirinkę mokiniai skandavo „jokių protestuotojų, tik tironija“. Jie taip pat laikė iškėlę nuotraukas, kuriose buvo matyti incidentas – šokiruojantis vaizdo įrašas greitai plito internetinėje erdvėje.

Vaikiną policijos pareigūnas antradienį pašovė iš arti ir tiesiai į krūtinę. Tai buvo pirmas kartas per keturis protestų mėnesius, kai policija prieš protestuotojus panaudojo tikras kulkas.

Honkongo policijos pajėgos pareigūno pasirinkimą gynė – esą nutarimas naudoti tikras kulkas buvo „racionalus ir teisėtas“, nes pareigūnas baiminęsis dėl savo gyvybės. „Per labai trumpą laiką jis apsisprendė ir pašovė užpuoliką“, – teigė policijos pajėgų vadovas Stephenas Lo‘as.
Policijos vyresnioji inspektorė Yolanda Yu teigė, kad tai, jog protestuotojas buvo sužeistas „yra labai labai liūdna“.

Sužeistasis jaunuolis dabar yra stabilios būklės.

Žinomas judėjimo už demokratines teises atstovas, aktyvistas Joshua Wongas tviterio paskyroje rašė, kad liūdniausia visoje šioje situacijoje yra tai, kad vyriausiasis komisaras nesugebėjo nuraminti žmonių. J. Wongui pasirodė paradoksalu tai, kad komisaras S. Lo'as gynė į protestuotoją šovusį policijos pareigūną, teigdamas, kad jo sprendimas buvo racionalus ir tinkamas.

Protestuotojų ir policijos susirėmimai vietomis tęsėsi iki pat paryčių. Trečiadienį į sėdėjimo mokykloje demonstraciją susirinkę protestuotojai ragina prisijungti ir prie numatomų protestų gatvėse.