Apie tai pranešė AFP žurnalistai, tapę įvykio liudininkais.

Tūkstančiai žmonių anksčiau sekmadienį dalyvavo taikiame mitinge Honkonge, tačiau viena radikali protestuotojų grupė vėliau susirėmė su policija, ir pareigūnams teko panaudoti ašarines dujas.

Policija atsiuntė sunkvežimių į gatves viename Naujųjų teritorijų rajone ir išskleidė perspėjimus minioms, kad policija šaudys, jeigu žmonės neišsiskirstys.

Protestai Honkonge prasidėjo dėl siūlyto ekstradicijos įstatymo projekto, numačiusio galimybę išduoti įtariamuosius žemyninei Kinijai. Vėliau jie peraugo į platesnius raginimus užtikrinti demokratiją, taip pat reikalavimus, kad policija būtų atskaitinga už savo veiksmus.

Sekmadienį tūkstančiai žmonių susirinko viename sporto stadione o vėliau pilant lietui atžygiavo į Naujųjų teritorijų rajono „Tsuen Wan“ dalį, kur radikalų protestuotojų grupė pastatė ant kelio barikadų ir ėmė lupti iš šaligatvio plytas.

Iš pradžių ašarines dujas panaudoję policijos pareigūnai vėliau atsigabeno vandens patrankų ir perspėjo protestuotojus, kad jos bus panaudotos, jeigu šie neišsiskirstys. Anksčiau policija nurodė, kad tokie sunkvežimiai su vandens patrankoms ir realaus laiko stebėjimo kameromis bus panaudoti per „didelio masto visuomenės neramumus“.

Šeštadienį policija Honkonge panaudojo lazdas ir ašarines dujas prieš demonstrantus, kurie mėtė akmenis ir butelius. Ligoninėse atsidūrė dešimt žmonių, dviejų būklė yra sunki.