J. Wongas buvo paleistas iš Lai Či Koko pataisos namų tęsiantis studentų demonstrantų ir policijos konfrontacijai po sekmadienį vykusio didelio masto protesto.

22 metų J. Wongas atliko dviejų mėnesių įkalinimo bausmę, skirtą už nepagarbą ir susijusią su jo dalyvavimu 2014 metų protestuose, per kuriuos buvusioje Didžiosios Britanijos kolonijoje buvo reikalaujama demokratiškesnių rinkimų proceso.

J. Wongo bausmė buvo sutrumpinta nuo trijų mėnesių iki dviejų, nes 2014-aisiais, kai buvo suimtas, jis tebebuvo nepilnametis.

Jaunasis aktyvistas laimėjo apeliaciją kitoje byloje, kai buvo nuteistas kalėti šešis mėnesius už dalyvavimą neteisėtuose susirinkimuose, bet jam teko ilgiau kaip du mėnesius pabūti už grotų.

Paleistas pirmadienį jis paragino Pekino politiką remiančią Honkongo lyderę C. Lam atsistatydinti.

„Ji nebetinka būti Honkongo lydere, – žurnalistams sakė J. Wongas. – Ji privalo prisiimti kaltę ir atsistatydinti; iš jos turi būti pareikalauta atskaitomybės, ir ji turi atsistatydinti.“

Protestuotojai, daugiausiai jaunuoliai, tebebuvo susirinkę netoli miesto vyriausybės būstinės po kelias valandas trukusios priešpriešos su policija, bet pirmadienį ryte pradėjo trauktis. Jie plūdo į vieną aikštę netoli miesto tarybos pastato, kuri anksčiau ryte buvo uždaryta. Tuomet policija galėjo atidaryti eismą gatvėmis, užblokuotomis nuo sekmadienio demonstracijos.