„Birželio 30-ąją pabaigsiu savo penkerių metų kadenciją ir 42 metų karjerą vyriausybėje“, – žurnalistams sakė C. Lam ir pridūrė, kad informavo Kiniją apie šį savo sprendimą dar 2021 metų kovą. Pasak jos, vadovybė Pekine „supranta ir gerbia“ jos sprendimą nesiekti antrosios kadencijos.

C. Lam nurodė, kad apsisprendė nekandidatuoti dėl savo šeimos. „Turiu teikti pirmenybę savo šeimos nariams, kurie mano, kad man laikas grįžti namo“, – nurodė ji.

Karjeros biurokratė C. Lam. 2017-aisiais tapo pirmąja moterimi Honkongo lydere. Ją išrinko nedidelis prokiniškas komitetas. Jos pasitraukimas užvers lapą kontroversijomis pasižymėjusioje penkerių metų kadencijoje, kurios metu Pekinas ėmė didinti spaudimą, kai saloje pratrūko didelio masto prodemokratiški protestai.

Kol kas nežinoma, kas galėtų tapti kitu Honkongo vadovu. Vietos gyventojai negali balsuoti dėl jiems patinkančių kandidatų, o tai buvo vienas pagrindinių reikalavimų per užgniaužtus prodemokratiškus protestus. Vietoj to lyderius renka 1 500 narių turintis prokiniškas komitetas. Kitas balsavimas numatomas gegužės 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją