Visą savaitgalį vyksiančius grupės „Power for Democracy“ organizuojamus rinkimus penktadienį imta kvestionuoti, kadangi už apklausas atsakingo vieno iš rinkimų organizatorių Viešosios nuomonės tyrimų instituto (angl. Public Opinion Research Institute, PORI) patalpose policija ėmėsi vykdyti kratą. Policija naujienų agentūrai dpa teigė, kad byla vis dar tiriama.

„Democrat Camp 35+ Primary Election“ rinkimų tikslas yra užsitikrinti 35 ar daugiau (daugiau nei pusę) vietų rugsėjo mėnesį vyksiančiuose parlamento rinkimuose – tai demokratams suteiktų daugiau galios vetuoti demokratijai nepalankius įstatymus.

2019 metų lapkričio 24 dieną trys milijonai žmonių balsavo tarybų rinkimuose, kuriuos neginčytinai laimėjo prodemokratiškoji stovykla, surinkusi absoliučią daugumą balsų 17-oje iš 18-os miesto apylinkių tarybų.

Birželio 30 dieną šalyje įvestas separatizmą, ardomąją veiklą, terorizmą bei kolaboravimą su užsienio jėgomis draudžiantis nacionalinio saugumo įstatymas nukreipė dėmesį į opozicijos partijos ir savo teise balsuoti besinaudojančių rinkėjų sunkiai iškovotus laimėjimus, kadangi honkongiečiai susiduria su neapibrėžtumu dėl to, ką galima laikyti įstatymo pažeidimu.

Ketvirtadienį vykusios vyriausybės transliacijos metu konstitucinių ir žemyninių reikalų sekretorius Erickas Tsangas sakė, kad pirminių rinkimų organizatoriai ir dalyviai galimai pažeis naująjį įstatymą, kadangi, jo teigimu, balsalapiai esą gali būti klastojami, siekiant manipuliuoti rugsėjį vyksiančių rinkimų rezultatais.

Vietinių kampanijų dalyviai ragina rinkėjus „vietoje kovoti su tironija“.