Protestuotojai triumfavo po susirėmimų su policijos pareigūnais, kurie prieš demonstrantus griebėsi lazdų ir pipirinių dujų.

9 tūkst. protestuotojų, mojuojantys skėčiais, vieninteliais savo ginklais, atrėmė policijos pajėgas. Aktyvistams pavyko atsikovoti teritoriją į pietus nuo didžiosios sankryžos, sustabdytas eismas abiejose eismo pusėse.

Protestuotojai, kurie jau ne vieną savaitę okupuoja Honkongo gatves, reikalauja Kinijos komunistų partijos lyderių laikytis konstitucinių pažadų ir suteikti visišką demokratiją buvusiai britų kolonijai, kuri Kinijai buvo grąžinta 1997 metais.

Policija pranešė, jog penktadienio vakarą sulaikyti 26 asmenys, kaltinami užpuolimu. Per susirėmimus taip pat nukentėjo 15 pareigūnų.

Protestų judėjimas "Occupy Central" paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad barikadų likvidavimo operacija, kurią nurodė vyriausybė, "išprovokavo naują protestų bangą".

Mong Koko protestuotojų stovykla Kovlune yra pagrindinės demonstracijų zonos atšaka netoli vyriausybės būstinės Honkongo saloje.