Carlosas Rodriguezas Andino atsistatydino Hondūro užsienio reikalų ministrui Arturo Corralesui gavus specialios komisijos, kuri buvo sudaryta tam gruodžio 20-osios incidentui Bogotoje ištirti, ataskaitą.

"Kad apsaugotume nacionalinius interesus ir gerus santykius su Kolumbijos Respublika, paprašėme ambasadoriaus neatšaukiamo atsistatydinimo ir ponas Rodriguezas atsistatydino, (atsistatydinimui) įsigaliojant iškart", - nurodė Užsienio reikalų ministerija.

Kaip praneša Hondūro žiniasklaida, ambasadoriaus asmens sargybinis ir artimas draugas Jorge Mendoza organizavo ambasadoje vakarėlį Kalėdų proga, kuris virto išgertuvėmis ir orgija su prostitutėmis.

Pranešimuose sakoma, kad prostitutės, paprašytos išeiti be užmokesčio, pavogė ambasados kompiuterius ir mobiliuosius telefonus, be to, išsituštino ant ambasadoriaus ir prekybos atašė stalų.

"Skandalas mūsų užsienio tarnyboje yra dėmė ant šalies vardo. Diplomatinės misijos yra šventos", - sakė parlamentaras Rodolfo Zelaya.

Bogotos šiaurinės dalies policijos viršininkas Jose Baquero sakė, kad pareigūnai nori apklausti dvi prostitutes, kurios automobiliu į ambasadą buvo atvežtos maždaug tuo metu, kai įvyko vakarėlis ir įtariama vagystė.

JAV slaptoji tarnyba pernai balandį panašų skandalą su prostitutėmis ir savo agentais patyrė Kolumbijos Kartachenos mieste, kur prezidentas Barackas Obama dalyvavo Šiaurės Amerikos ir Pietų Amerikos valstybių viršūnių susitikime.

Tada buvo išsiųsta namo daugiau kaip dvidešimt Slaptosios tarnybos agentų ir kariškių, kurie turėjo pasirengti užtikrinti saugumą B.Obamos vizito metu.

Devyni jų vėliau išėjo iš tarnybos, kuri stengiasi pataisyti savo suterštą reputaciją.