„Išsaugoti gyvybę, į kurią kėsinamasi, taip pat yra strategija kovoti dėl geresnių laikų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė 44 metų kairiojo sparno Socializmo ir laisvės partijos (PSOL) narys Jeanas Wyllysas.

„Daug padarėme bendram labui. Ir padarysime dar daugiau, kai ateis nauji laikai“, – pridūrė aktyvus LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) bendruomenės atstovas.

Nors Nacionalinio Kongreso žemųjų rūmų spaudos tarnyba nurodė, kad oficialiai J. Wyllysas dar nepasitraukė, jo biuras naujienų agentūrai AFP sakė, kad politikas nusprendė atsisakyti savo pareigų bei kurį laiką praleis užsienyje. Kur vyras išvyko, nepranešama.

Laikraščiui „Folha de S. Paulo“ J. Wyllysas sakė, kad J. Bolsonaro pergalė spalio rinkimuose nepaveikė jo sprendimo. Pasak jo, didesnę įtaką turėjo „po rinkimų išaugęs smurto lygis“. J. Wyllysas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Brazilijoje padaugėjo atakų prieš LGBT bendruomenę.

Lapkritį Amerikos valstybių žmogaus teisių komisija (IACHR) paprašė Brazilijos imtis „reikalingų priemonių, kad būtų apsaugotos (J. Wyllyso ir jo šeimos) teisės į gyvybę ir asmens neliečiamybę“.

Buvusį kariuomenės kapitoną J. Bolsonaro stipriai palaiko ultrakonservatyvūs krikščionys.

J. Wyllysas ir J. Bolsonaro jau seniai nesutaria: per 2016-ųjų balandį Kongrese vykusius posėdžius dėl tuometinės kairiųjų prezidentės Dilmos Rousseff apkaltos J. Wyllysas yra apspjovęs J. Bolsonaro veidą.

J. Wyllysas yra vienas iš 10 PSOL deputatų. Parlamente jį pakeis taip pat homoseksualus Davidas Miranda.

Šiai partijai taip pat priklausė Marielle Franco, kuri pernai buvo nužudyta. Kaip juodaodė lesbietė, kovojusi už Rio de Žaneiro neturtingiausiųjų teises ir su policijos brutalumu, M. Franco išsiskyrė vyrų ir baltųjų dominuojamoje regiono politikos scenoje.

2018-ųjų kovą Rio de Žaneiro centre prie jos balto hečbeko prisigretino užpuoliko automobilis, iš kurio buvo pradėta šaudyti. Į M. Franco pataikė kelios kulkos. Taip pat žuvo jos vairuotojas, buvo sužeistas padėjėjas. Nusikaltimas iki šiol nėra išaiškintas.