Apie tai, kad sutikimas nebuvo visai toks, koks galėjo būti, galima spręsti iš Vatikano pateikto audiencijos dalyvių sąrašo, kuriame Naujų kelių dvasininkystės (New Ways Ministry) maldininkai įvardinti kaip „Loreto sesers lydima pasauliečių grupė“.

Be to, ši grupė nebuvo net paminėta per pačią trečiadienio audienciją. Skelbiant įvairias į audienciją atvykusias maldininkų grupes ji paprasčiausiai buvo praleista. Pats Pranciškus jos taip pat nepastebėjo.

Vis tik Naujųjų kelių dvasininkystės atstovai jautėsi pamaloninti, kad popiežiaus namų prefektas monsinjoras Georgas Gaensweinas, kuris skirsto taip daugelio trokštamas garbingas vietas, juos pasodino priešakinėse eilėse.

Popiežius dalyvavo Pelenų trečiadienio eisenoje tarp bažnyčių Romoje

Popiežius Pranciškus šią dieną taip pat dalyvavo iškilmingoje Pelenų trečiadienio eisenoje tarp bažnyčių ant vienos iš septynių Romos kalvų – Aventino, ragindamas žmones kukliai prisiminti savo žmogiškas ribas, prasidėjus kasmetiniam Gavėnios pasninko laikotarpiui.

Nešdamas savo ganytojišką lazdą, Pranciškus giedojo maldas kartu su kitais dalyviais, einančiais gatve. Jis vilkėjo purpurinį apsiaustą, laikydamasis Gavėnios liūdesio nuotaikos, katalikams dvasiškai rengiantis laukti Velykų, kurios šiemet bus balandžio 5 dieną.

Popiežius nulenkė galvą, kad prelatas galėtų pabarstyti ją pelenais per ceremoniją Šv.Sabinos bazilikoje, V amžių menančioje bažnyčioje. Pelenai simbolizuoja mirtingumą.

Paskui Pranciškus ir kiti kunigai barstė pelenais kaktas kitiems tikintiesiems, pirštais žymėdami kryžiaus ženklą.

Ritualas su pelenais yra „tiesos apie žmogaus egzistenciją priminimas“, sakė Pranciškus savo pamoksle. „Mes esame riboti padarai, nuodėmingieji, kuriems reikia nuolat atgailauti, atsiversti“, – pažymėjo jis.

Išmaldos davimas, maldos, pasninkas – taip pažymima Gavėnia. Pranciškus padrąsino lydinčius jį bažnyčios hierarchus būti pakankamai nusižeminusius, kad galėtų verkti, kad maldos būtų „tikresnės ir neveidmainingos“.

Šventosios savaitės renginiai, prasidėsiantys Verbų sekmadienį kovo 29 dieną, manoma, pritrauks milžiniškas minias turistų ir maldininkų į Romą ir Vatikaną dalyvauti Didžiojo penktadienio ceremonijoje, Kryžiaus kelio procesijoje prie Koliziejaus.