S. Spiceris antradienį atsiprašė už savo „netaktiškus“ komentarus, kuriuose jis patikino, kad Adolfas Hitleris, ne taip kaip Sirijos režimas, nenaudojo cheminio ginklo.

„Yad Vashem“ centras pareiškė esąs „labai susirūpinęs dėl Baltųjų rūmų atstovo spaudai netikslaus ir netaktiško terminų, susijusių su Holokaustu, pavartojimo“.

„Jo pareiškimai rodo visišką žinių apie Antrojo pasaulio karo įvykius, Holokaustą, trūkumą. Be to, jie gali sustiprinti rankas tų, kurie siekia iškraipyti istoriją“, – pareiškė jis.

Jeruzalėje įsikūręs centras paragino S. Spicerį apsilankyti jo svetainėje ir sužinoti daugiau.

„Yad Vashem“ yra vienas garsiausių Holokausto tyrimų centrų, patvirtinimo, atminties ir švietimo centras.

Antradienį Baltųjų rūmų spaudos konferencijoje S. Spiceris pabandė dar labiau sugriežtinti kritiką Sirijos prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui), pavadindamas praėjusios savaitės įtariamą zarino dujų panaudojimą prieš civilius istoriniu blogiu.

„Tai toks pat bjaurybė kaip Hitleris, bet net šis nesmuko tiek, kad naudotų cheminį ginklą“, – iš pradžių pasakė S. Spiceris, tą akimirką užmiršęs apie Holokaustą ir sukėlęs pasipiktinusius raginimus atsistatydinti.

Paskui žurnalistų paprašytas patikslinti, ką jis turėjęs omenyje minėdamas Hitlerį, S. Spiceris dar labiau susipainiojo ir pasakė, kad A. Hitleris „nenaudojo dujų pieš savo žmones, priešingai nei B. al-Assadas“.

Po kelių valandų jau atgailaujantis S. Spiceris pasirodė per JAV televiziją ir atsiprašė už savo pareiškimus, kurie sutapo su žydų Velykomis.

Izraelio transporto ir žvalgybos ministras Israelis Katzas iš karto S. Spicerio pareiškimus pavadino „rimtais“ ir „piktinančiais“ ir pridūrė, kad Izraelis turėtų reikalauti jo atsiprašymo arba atsistatydinimo.

I. Katzas vėliau Izraelio radijui sakė, kad priėmė S. Spicerio atsiprašymą.