Šeichas Hassanas Nasrallah pareiškė, kad pasaulis turi žinoti, jog musulmonai „netylės šio įžeidimo akivaizdoje“.

Prie daugumos diplomatinių JAV misijų toliau tęsiasi protestai prieš amerikiečių sukurtą filmą „Musulmonų nekaltybė“ („Innocence of Muslims“). Pranešama, kad šeštadienį, rugsėjo 16 dieną, per Pakistame vykusius protestuotojų susidūrimus su policija žuvo vienas žmogus.

Sakydamas kalbą, kurią transliavo „Hezbollah“ televizijos stotis „Al-Manar“, šeichas H. Nasrallah paragino ateinančią savaitę net kelias dienas rengti protestus. Pirmasis numatytas pirmadienio popietę pietiniame Beiruto priemiestyje.

„Hezbollah“ lyderis pareiškė laukęs, kol popiežius baigs savo trijų dienų oficialų vizitą Libane ir tik tada prabilo šiuo klausimu. „Tie, kurie turėtų būti atsakingi, sulaukti bausmės, persekiojimo baudžiamąja tvarka ir boikoto, jie tiesiogiai atsakingi už šį filmą, kaip ir tie, kurie stovi už jo, ar tie, kurie remia ir gina juos, pirmiausia, tai Jungtinės Amerikos Valstijos“, - aiškino H.Nasrallah.

Protestai Libane trunka jau kelias pastarąsias dienas, tačiau dauguma jų vyko šiaurinėje šalies dalyje esančiame Tripolyje, kur daugiausia gyvena musulmonai sunitai.

Šiuos protestus sukėlė prastos kokybės ir meninės vertės filmas „Musulmonų nekaltybė“, kuriame pranašas Mahometas vaizduojamas kaip valdžios ištroškęs ir neprotingas vyras. Juostoje taip pat rodoma, kaip jis užsiiminėja seksu su savo žmona Khadija ir kitomis moterimis.

Tikrąją filmo atsiradimo istoriją ir toliau slepia paslaptingumo skraistė, nors JAV valdžia teigia tikinti, kad filmą sukūrė Nakoula Basseley Nakoula. Šis už sukčiavimas teistas vyras gyvena Kalifornijoje.