JAV prezidentas Donaldas „Trumpas, jo administracija ir jo žvalgyba gerai žino, kad bet koks karas su Iranu nevyktų vien Irano teritorijoje“, sakė Hassanas Nasrallah.

„Bet koks karas su Iranu reikš, kad prasiverš visas regionas, – per televiziją sakydamas kalbą pareiškė Irano remiamo judėjimo lyderis. – Ir bet kokios amerikiečių pajėgos ir amerikiečių interesai bus leistini (taikiniai).“

Jungtinės Valstijos „Hezbollah“ laiko teroristine organizacija. Šis judėjimas kariavo kelis karus su JAV sąjungininku Izraeliu.

H. Nasrallah penktadienį taip pat užsipuolė siūlomą JAV taikos susitarimą Izraelio ir palestiniečių konfliktui užbaigti, kurį D. Trumpas vadino „amžiaus susitarimu“.

„Tai tuščias susitarimas,... istorinis nusikaltimas“, – sakė jis apie amerikiečių planą, kurį jau atmetė palestiniečiai ir kuris, kaip tikimasi, bus palankus daugiausia Izraeliui.

„Šis susitarimas yra palestiniečių, arabų ir islamo teisių praradimas“, – sakė H. Nasrallah.

Tūkstančiai iraniečių penktadienį dalyvavo metinėse demonstracijose, kuriomis reiškiama parama palestiniečių reikalui, ir taip pat atmetė JAV taikos planą.

Ilgai laukiamą planą rengia D. Trumpo žentas Jaredas Kushneris. Ekonominiai plano aspektai turėtų būti pristatyti per kitą mėnesį Bahreine įvyksiančią konferenciją.

Jungtinės Tautos anksčiau penktadienį sakė, kad nedalyvaus tame susitikime, kuris birželio 25–26 dienomis vyks Bahreino sostinėje Menamoje.

2017 metų gruodį D. Trumpas nutraukė dešimtmečius abiejų pagrindinių JAV partijų vykdytą politiką ir paskelbė pripažįstantis Jeruzalę Izraelio sostine. Dėl šio žingsnio palestiniečiai nutraukė visus kontaktus su jo administracija.

Izraelis tvirtina, kad visa Jeruzalė yra jo „amžina, nedaloma sostinė“. Palestiniečiai miesto rytinio sektoriaus reikalauja kaip seniai žadamos jų valstybės sostinės.