H. Chavesą įžeidė B. Obamos neva išsakyti kaltinimai Venesuelos prezidentui, esą šis „eksportuoja terorizmą“. „Dabar mane kaltina terorizmo eksportu. Galime atsakyti, kad jis (B. Obama) mažų mažiausiai – apgailėtinas neišmanėlis. Jam vertėtų dar pasimokyti, kad suprastų, kokia reali padėtis Lotynų Amerikoje“, – cituoja agentūra H. Chavezą, kalbėjusį nacionalinės televizijos kanalais.

Neigiamą Venesuelos prezidento reakciją sukėlė B. Obamos pareiškimas, kad H. Chavesas trukdo vystytis Lotynų Amerikos regionui. H. Chaveso įsitikinimu, tikra kliūtis buvo ir tebėra šalis su B. Obama priešakyje, „du šimtus metų eksportavusi terorizmą“ ir „mėčiusi bombas ant nekaltų miestų“.

Primename, kad nuo B. Obamos prezidentavimo pradžios H. Chaveso požiūris į 44 m. JAV vadovą stipriai pasikeitė ir tapo priešiškas. Prieš rinkimus Venesuelos lyderis linkėjo B. Obamai pergalės, po rinkimų žadėjo tęsti kovą su „amerikietiškuoju imperializmu“, o galiausiai pasiūlė naujai išrinktam JAV prezidentui iš esmės pakeisti vidinę politinę santvarką ir pereiti prie socializmo.